Eenouder_Vakantie_Zweden

VEELGESTELDE VRAGEN

Met de kinderen op reis, maar zelf ook hoge nood aan vakantie? Dat kan! Met Yeti Jr. ga je op actieve éénoudervakanties naar avontuurlijke bestemmingen. Yeti Jr. houdt namelijk van grenzen verleggen in de natuur, samen met nog gezelschap. We vertrekken maximaal met 10 andere éénoudergezinnen op avontuur. Gewoon gezellig samenreizen met andere éénoudergezinnen en je kinderen zien lachen. Want wat is er leuker dan samen reiservaringen delen? Klaar voor avontuur?

We kennen je probleem, je wilt graag op vakantie maar het idee dat de zorg voor je kinderen allemaal op jouw schouders terecht komt is plots geen vakantie meer. Samen met Yeti Jr. én onze reisbegeleiders zorgen wij ervoor dat zowel je kind als jijzelf een heerlijke vakantie beleeft. Het is belangrijk dat zowel de kinderen áls de ouder fun hebben op reis. Daarom organiseert Yeti Jr. ook speciale activiteiten voor enkel de ouders of enkel de kinderen. Zo heb jij als papa of mama ook eens echt vakantie. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor papa/mama en kind(eren) tezamen, zodat jullie kunnen genieten tot de max van een unieke vakantie. 

Jazeker, wij zijn een Vlaams-Nederlandse organisatie dus jullie zijn van harte welkom, ook als jullie niet in België wonen!

Zo organiseren wij reizen in de Belgische als in de Nederlandse vakanties. Met een Nederlandse eigenaresse zijn we ook goed op de hoogte wat er in Nederland speelt en waar de behoefte van onze Nederlandse deelnemers liggen.  

Om een reis te boeken, vullen jullie het boekingsformulier in dat onder het kopje boekingen staat. Je kan ons uiteraard ook bellen. Vervolgens krijgen jullie binnen enkele werkdagen een bevestiging van de boeking. Als de door jullie gekozen voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, bellen we op om samen naar een mogelijke oplossing te zoeken. Voorkom teleurstellingen, boek op tijd! Jullie lopen dan ook het minst risico’s op eventuele toeslagen of dat de reis volzet is.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend een optie te nemen op de reis van jullie voorkeur. Deze optie verplicht jullie tot niets en blijft acht dagen geldig. In feite houden we een plaatsje voor jullie vrij en krijgen jullie voorrang op het moment dat de laatste plaats door een ander geboekt gaat worden. Willen jullie de optie omzetten in een boeking, dan kunnen jullie dit online doen in ‘mijn account’.

We vinden het gebruik van papieren brochures niet meer van deze tijd. De informatie in brochures is moeilijk up-to-date te houden en verspilt veel papier en mooie bomen. Alle informatie over onze reizen vind je op onze website. Hebben jullie vragen over bestemmingen of over de reizen? Bel of mail ons! We zullen jullie vragen met plezier beantwoorden. Kom ook eens gezellig langs tijdens onze live offline en online informatiemomenten, zodat jullie van al onze reizen, het concept en nieuwigheden op de hoogte blijft. Ook staan we regelmatig op beurzen. Schrijf je in voor onze reistips en blijf op de hoogte wanneer en waar dit wordt georganiseerd. 

Na ontvangst van de boeking vragen we jullie een voorschot van 30% van de totale reiskosten met een minimum van 135 euro. Dit dient binnen 5 dagen betaalt te worden. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet de resterende reissom op onze rekening zijn bijgeschreven. Voor uitgebreidere informatie over betalingen kunnen jullie het best onze algemene voorwaarden raadplegen.

Indien jullie korter dan 6 weken voor vertrek een reis bij ons boeken, vragen we jullie de gehele reissom binnen 5 dagen over te schrijven.

De boekingskosten bedragen 25 euro per factuur, ongeacht de boekingswijze.

We krijgen af en toe vragen over de ontvangst van betalingen. Als jullie niets van ons horen na de betaling kunnen jullie er vanuit gaan dat het goed is gegaan. Is de betalingstermijn reeds verstreken en hebben we jullie betaling nog niet ontvangen, dan nemen we contact met jullie op. Als jullie twijfelen aan de correctheid van de betaling is het verstandig om even contact met de bank op te nemen.

In ‘mijn account’ kunnen jullie altijd vinden wat het openstaande bedrag is en voor wanneer dit betaald moet zijn.

Bij de kampeerreizen zorgt Yeti Jr.  voor de goede kwaliteitstenten. Elk gezin krijgt zijn eigen tent (meestal kan dit tot maximaal 4 personen). De enige kampeerspullen die jullie zelf mee moet nemen zijn een slaapzak, kussen en een slaapmatje (tenzij anders aangegeven). Als slaapmatje is een therm-a-rest matje (zelf opblaasbaar) aan te bevelen boven een luchtbed (kans op lek). 

In onze Yeti-Shop is het ook mogelijk enkele kampeermaterialen aan te kopen met veel korting. 

Voor de meeste reizen is geen speciale kleding vereist. Goede wandelschoenen komen vaak van pas. Zorg er voor dat jullie ze alvast goed hebben ingelopen voordat de reis begint. Twee weken voor vertrek ontvangen jullie van ons een advieslijst wat je wél en vooral niet moet meenemen. De basispaklijst kunnen jullie ook altijd per reis terugvinden onder de reis zelf.

Ook als jullie nog nooit hebben gekampeerd, kunnen jullie zeker met Yeti Jr. op reis. We overnachten voornamelijk op campings waar goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Behalve als we gaan wildkamperen, al zijn deze plekken tegenwoordig ook al steeds beter uitgerust. Indien jullie nog nooit eerder hebben gekampeerd, zullen jullie positief verrast zijn van het gevoel van gezelligheid en vrijheid. De reisbegeleider zal jullie uiteraard begeleiden in het opzetten van een tent en uitleggen hoe onze kampeermaterialen werken. Daarnaast zijn er ook een aantal reizen waar we in comfortabele basic accommodaties slapen of staan de tenten al voor jullie klaar. 

Sommige reizigers willen graag nog een aantal extra dagen van hun vakantie genieten. Deze wijziging bieden wij aan als extra service en is volledig kosteloos (afhankelijk van de grootte van de wijziging). Het enige wat voor eigen rekening is, zijn de kosten van het verschil in vervoer en natuurlijk de extra dagen dat je op de bestemming bent.

Gaat de reis al gegarandeerd door? Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Hoe eerder jullie boeken, hoe eerder de reis een gegarandeerd vertrek heeft!

Iedereen wil natuurlijk de garantie hebben dat de reis ook daadwerkelijk vertrekt. Volgens de algemene reisvoorwaarden van de geschillen commissie mogen wij onze reizen tot 15 dagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelname. Het kan voorkomen dat we net een reiziger te weinig hebben, en we de reis moeten annuleren.

Het komt regelmatig voor dat na deze 15 dagen een gezin zich meldt. Dat is enorm jammer want dat is namelijk te laat! We hadden dan eigenlijk de reis wel door kunnen laten gaan als we wisten dat jullie geïnteresseerd waren. 

Ook komt het wel eens voor dat er veel belangstelling is voor een bepaalde reis, maar niemand nog durft te boeken. Van uitstel komt helaas afstel, want doordat jullie wachten is het risico juist groter dat de reis niet vertrekt. Uiteraard zijn jullie vrij om na de boeking regelmatig bij ons te polsen hoe het er voor staat.

Tevens lopen jullie het risico om extra toeslagen te betalen als de tickets/ vervoer niet meer in de standaard prijsklasse beschikbaar is. Ben je dus zeker dat je op reis wilt, dan raden we aan om op tijd te boeken.

Mocht de reis niet doorgaan wegens te weinig deelnemers dan zullen we altijd met een alternatief komen, zodat je alsnog op reis kunt. Je kan deze reis dan boeken met 5% korting. Mocht het alternatief jullie niet aanstaan dan krijgen jullie uiteraard de gehele reissom terug en laten we de (optioneel) verzekeringen vervallen.

Op tijd boeken is dus de boodschap! Op die manier zetten jullie ook andere avonturiers aan tot boeken!

Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvang jullie van ons de laatste praktische informatie. Vanaf dan nemen ook de reisbegeleiders contact op met de ouders via What’sapp. Hierin stellen ze zichzelf voor en geven ze alvast een korte uitleg wat jullie van de reisbegeleiders kunnen verwachten tijdens de reis.

We kunnen dan alvast kennismaken met elkaar en praktische zaken bespreken zoals bijvoorbeeld carpoolen. Niet iedereen zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren. Het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel. Op de dag van vertrek is het dan misschien minder spannend zo’n nieuwe groep.

Hebben jij en je kind(eren) een gezonde conditie, en willen jullie op een gezellige manier samen met andere éénoudergezinnen ervaringen delen? Klik dan snel verder naar onze toffe bestemmingen.

Maar wie zijn nu onze deelnemers? Allereerst praten wij liever niet over deelnemers, maar over Yetianen. Je hoort immers bij de familie. En iedereen is welkom! Nu vraag je je misschien af.. is/zijn mijn kind(eren) wel oud genoeg en tot welke leeftijd gaan jullie dan? Tot dat je ons moe bent! Het draait er bij ons namelijk niet om welke leeftijd jullie hebben. Zolang je maar openstaat voor avontuurlijke bestemmingen en graag je grenzen verlegt samen met anderen. Het leven van Yeti Jr. begint nu eenmaal aan het einde van zijn comfort zone en dat gevoel wil hij met jou delen. Wij vinden het delen van toffe reiservaringen met gelijkgestemden belangrijker dan jullie in te delen bij een bepaalde leeftijdscategorie. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en het opdelen kan alleen maar leiden tot verkeerde verwachtingen. Daar ligt de focus van Yeti Jr. niet op en we weten toch eigenlijk ook niet hoe oud onze Yeti himself is? Voor bepaalde reizen moeten kinderen een minimale leeftijd hebben. Is dat het geval, dan geven we dat duidelijk aan bij de reis.

Op onze website vind je de groepssamenstelling van de reis. Wees niet angstig als er misschien nog niemand is ingeschreven. Er moet altijd 1 gezin de eerste zijn! We weten uit ervaring dat wanneer de eerste zich heeft ingeschreven, de rest ook volgt. En hoe eerder jullie de reis boeken, hoe eerder er een vertrekgarantie is en geen risico lopen op hoge toeslagen.

Daar zal je ongetwijfeld een goede reden voor hebben! Hiervoor hebben wij een schriftelijke (mail) bevestiging nodig. 

Indien de reisovereenkomst wordt geannuleerd, hanteren wij de volgende voorwaarden (volgens de bijzondere reisvoorwaarden)

– tot 8 weken voor de vertrekdag: de reiziger betaalt de aanbetaling
– uiterlijk 6 weken voor de vertrekdag: de reiziger betaalt 35% van de reissom
– uiterlijk 4 weken voor de vertrekdag: de reiziger betaalt 50% van de reissom
– uiterlijk 2 weken voor de vertrekdag: de reiziger betaalt 75% van de reissom
– uiterlijk 1 week voor de vertrekdag: de reiziger betaalt 90% van de reissom
– korter dan 7 dagen voor de vertrekdag, op de vertrekdag zelf en vanaf de dag van verrek: de reiziger betaalt de hele reissom

Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.

Geen probleem! Omdat wij hier enkele handelingen voor moeten doen, vragen wij een wijzigingskost van €75,- en de eventuele gemaakte kosten voor vliegtickets/ferrytickets etc. Uiteraard gebeurt dit eerst in overleg met jou

Mocht de reis niet doorgaan wegens te weinig deelnemers dan zullen we altijd met een alternatief komen, zodat je alsnog op reis kunt. Je kan deze reis dan boeken met 5% korting. Mocht het alternatief je niet aanstaan dan krijg je uiteraard de gehele reissom teruggestort op jouw rekening en laten we de (optioneel) verzekeringen vervallen.

Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Maar natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze reizen krijg jullie dan ook volop de kans om zelfstandig dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en jullie eigen vakantie te beleven. In overleg met de groep en de reisbegeleider is er heel veel mogelijk.
Niets moet…alles mag! Dat is vakantie…

We kennen je probleem, je wilt graag op vakantie maar het idee dat de zorg voor je kinderen allemaal op jouw schouders terecht komt is plots geen vakantie meer. Samen met Yeti Jr. én onze reisbegeleiders zorgen wij ervoor dat zowel je kind als jijzelf een heerlijke vakantie beleeft. Het is belangrijk dat zowel de kinderen áls de ouder fun hebben op reis. Daarom organiseert Yeti Jr. ook speciale activiteiten voor enkel de ouders of enkel de kinderen. Zo heb jij als papa of mama ook eens echt vakantie. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor papa/mama en kind(eren) tezamen, zodat jullie kunnen genieten tot de max van een unieke vakantie. 

Met actief bedoelt Yeti Jr. iedereen met een gezonde normale conditie. We zoeken voor elk niveau uitdaging! Een gezonde basisconditie is dan wel belangrijk. Dit is per reis verschillend en daarom geven wij het zwaarteniveau aan door middel van Yetiaanse geweitjes. Hoe meer Yetiaanse geweien, hoe actiever en avontuurlijker de reis is.

Willen jullie graag weten of jullie voldoende conditie hebben voor de jullie gekozen reis? Neem dan even contact met ons op.

De reissom zoals deze op internet staat dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn voor het drinken (soms is dit ook inclusief en staat het vermeld bij de reis), eventuele optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven. Bij sommige reizen is het vervoer ook niet inclusief, in dat geval kan je carpoolen (via carpool-systeem).

Het kan altijd gebeuren dat jullie tijdens de reis een leuke activiteit tegenkomen die niet in het programma is opgenomen, maar waar jullie graag heen willen. Het is dan aan jullie om daaraan deel te nemen. 

Alles wat bij ‘inbegrepen’ staat is inclusief. 

Met actief bedoelt Yeti Jr. iedereen met een gezonde normale conditie. We zoeken voor elk niveau uitdaging! Een gezonde basisconditie is dan wel belangrijk. Dit is per reis verschillend en daarom geven wij het zwaarteniveau aan door middel van Yetiaanse geweitjes. Hoe meer Yetiaanse geweien, hoe actiever en avontuurlijker de reis is.

Willen jullie graag weten of jullie voldoende conditie hebben voor de jullie gekozen reis? Neem dan even contact met ons op.

We willen en kunnen niemand verplichten om aan alle geplande activiteiten mee te doen. Wanneer je bijvoorbeeld wegens een blessure niet mee kan doen aan een bepaalde activiteit, dan is dit geen probleem. We proberen altijd een alternatief te vinden want het is jullie vakantie.

Neen. Maar als jullie vooraf twijfelen of jullie de activiteit tot een goed einde kunnen brengen, vragen we jullie om tijdens de reis even met de reisbegeleider te overleggen. Het is namelijk een probleem als jullie de berg op konden wandelen, maar niet meer in staat zijn om zelfstandig naar beneden te lopen.

Bekijk vooraf goed het programma en vraag tips hoe jullie je hierop kunnen voorbereiden. 

Bij de reisbeschrijvingen hebben we geprobeerd om zo volledig mogelijk aan te geven wat wél en niét bij de reissom is inbegrepen. Optionele activiteiten worden aangegeven. Bij de reisbeschrijvingen proberen we ook een schatting te geven van de kosten voor optionele activiteiten.

Iedereen die een groepsreis heeft gemaakt, weet het: de reisbegeleider maakt of breekt de reis. Yeti Jr. hecht daardoor veel waarde aan enthousiaste en deskundige reisbegeleiding. Veel van onze reisbegeleiders hebben niet alleen veel reiservaring met onze bestemmingen, maar is sport en de natuur ook vaak de rode draad in hun leven. Belangrijk is dat tijdens de Yeti Jr. éénoudervakanties minimaal twee reisbegeleiders mee gaan. Ook zijn deze reisbegeleiders getraind en gericht op meer ervaring met kinderen (vanuit Scouts en Giro).

De reden waarom wij ze reisbegeleiders noemen en geen reisleiders? De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle reizigers en regelt de praktische zaken ter plaatse die nog niet zijn vastgelegd door het kantoorteam. Het zijn ervaren reizigers met kennis van de natuur en veiligheid, maar een gids is hij niet. Voor actuele informatie over het land en zijn cultuur laten wij liever onze lokale partners op de bestemming aan het woord.

De reisbegeleiders bereiden samen met het kantoorteam voor vertrek van de reis intensief voor waarbij wij uiteraard ruimte overlaten voor individuele vrijheid. Deze behoeften en verwachtingen worden direct de eerste dagen van de reis besproken met de Yetianen. Heb je dus zelf goede ideeën voor een activiteit, een bezoekje aan een bepaalde plek of ken jij een goed restaurant, laat het dan zeker onze reisbegeleiders weten. 


Al onze reisbegeleiders zijn door Yeti Jr. opgeleid om een scherp oog te hebben voor groepsdynamiek. Ze weten hoe ze moeten handelen in belangrijke (nood)situaties en hebben een zeer grote passie om van jullie vakantie een unieke belevenis te maken.

Zomer 2020

COVID-19 heeft de wereld op z'n kop gezet, maar wij gaan niet bij de pakken neer zitten! Ben jij benieuwd welke plannen wij voor de zomer hebben? Of heb jij vragen over een van onze reizen?

 

Kom dan naar een van onze

online info sessies!

Taurus 3p green
× Chat met ons! Available from 00:01 to 23:59