eenoudervakanties_Belgie

NEDERLAND

Inleiding

Ga mee naar onze Noorderburen!

Nederland zal niet als eerste bij je opkomen wanneer je denkt aan een weekendje weg. Toch heeft Nederland veel meer te bieden dan de welbekende molens, bollenvelden en kaas. Ga met ons mee de natuur in en ontdek de Nederlandse dorpjes. Mocht er onverwachts iets gebeuren (laten we dat niet hopen!) waardoor je naar huis moet, zit je voor je het weet weer thuis. Nederland mag echt niet ontbreken op jouw bucketlist.

Er wonen maar liefst meer dan 17 miljoen mensen in Nederland. Dit zijn er heel veel, maar veel daar van wonen in het westen van het land, ook wel de Randstad genoemd. Wij zoeken de heerlijke rustigere plekken op en laten je kennismaken met de mooiste omgeving van de buren!

Twente is net even wat anders dan de rest van Nederland. In deze omgeving zijn de inwoners een stuk relaxter en hebben zelfs een eigen soort cultuur, denk dan aan gewoontes en dialecten. Maar maak je geen zorgen hoor, ze spreken ook ‘gewoon’ Nederlands!

Tijdens de reis door Twente/de Achterhoek is het mogelijk om de tijd van scouting/chiro echt even her te beleven. Omdat we in een bosrijke omgeving zijn, worden er spelletjes in het bos gedaan en maken we uiteraard een kampvuur.

 

Bereikbaarheid

Nederland heeft een goede bereikbaarheid wat betreft de GSM, je hebt vrijwel overal bereik! Als je iemand in Nederland wilt bellen, zet je +31 voor het telefoonnummer dat je wilt bellen. Wil je iemand in België bellen? Zet dan +32 voor het telefoonnummer! Tegenwoordig kunnen we in heel Europa gebruik maken van de mobiele data, zo ook in Nederland. Gebruik je toch liever Wi-Fi? Let even goed op! Nederland heeft veel gratis Wi-Fi spots, zodat jij de foto’s online kunt delen! Vergeet je niet om de foto’s op social media te plaatsen met #yetijr?

Cultuur

Nederlanders zijn over het algemeen heel eerlijk, maar kunnen ook goed zeuren over het weer. Ze zeuren dan voornamelijk over de regen, want kou wordt niet als vervelend beschouwd. Als het hard genoeg vriest in Nederland, wordt er een Elfstedentocht georganiseerd. Hier hopen Nederlanders eigenlijk elk jaar op, maar de tocht is al 23 jaar niet meer gereden.

Tegenovergesteld van onze Zuiderburen, Frankrijk, kennen onze Noorderburen geen rijke eetcultuur. Zowel ontbijt als lunch bestaat uit een koude maaltijd, vaak een sandwich, om daarna weer snel verder te kunnen. Het diner vindt plaats om 18:00 en bestaat uit één gang. Toch zijn er typische lekkernijen die uit Nederland komen: kroketten, frikandellen, stroopwafels en poffertjes. Wanneer we in een dorpje zijn, probeer dan eens een haring met uitjes bij een viskraam, ook dit is typisch Nederlands!

Feestdagen en evenementen

Nederland heeft een paar nationale feestdagen en andere bijzondere data. Hieronder een lijstje!

1 januari
Nieuwjaarsdag

14 februari
Valentijnsdag

Februari/maart (datum varieert ieder jaar)
Carnaval

Vrijdag voor Pasen
Goede vrijdag

Maart/april (datum varieert ieder jaar)
Eerste en tweede paasdag

27 april                     
Koningsdag

4 mei
Dodenherdenking

5 mei
Bevrijdingsdag

Mei (datum varieert ieder jaar)
Hemelvaartsdag

Juni (datum varieert ieder jaar)
Eerste en tweede pinksterdag

3e dinsdag in september
Prinsjesdag

4 oktober
Dierendag

11 november
Sint Maarten

5 december
Sinterklaas

25 december
Eerste kerstdag

26 december
Tweede kerstdag

31 december
Oudejaarsdag

Flora en Fauna en Natuurparken

Flora
Tijdens deze avonturenvakantie zullen we voornamelijk bossen en polders tegenkomen. Ondanks dat dit kenmerkend is voor Nederland, heeft het land nog meer te bieden: duingebieden, strand, rivieren en het waddengebied. Wie weet komt dat de volgende keer weer te pas!

Fauna
Op het land kan je zomaar oog in oog komen te staan met vossen, dassen, zwijnen en misschien wel herten! Kijk goed in het rond tijdens de busreis, maar ook wanneer we in de bossen zijn en misschien kan je wel wat dieren spotten!

Geldzaken

In Nederland kun je gewoon met de euro betalen. Er zijn veel geldautomaten te vinden en het is bijna altijd mogelijk om met een creditcard te betalen. We raden onze gasten altijd aan om wat contant geld mee te nemen, voor het geval dat!

Gezondheid & vaccinaties

Kijk voor vertrek even goed naar jouw verzekering bij het ziekenfonds. De gezondheidszorg in Nederland is erg hoog, maar het kan zo zijn dat je contant moet afrekenen wanneer zorg nodig is. Check dus van te voren even of je dit dan terug krijgt van jouw ziekenfonds, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Door heel het land zijn er voldoende apotheken, die zelfs in het weekend geopend zijn. Zorg wel dat je wat medicijnen zelf meebrengt.

In Nederland kun je, net als in België, het water gewoon uit de kraan drinken. Neem voor de zekerheid zonnebrand mee. Ondanks dat het veel regent in Nederland, kan de temperatuur in de zomer ook flink oplopen, waardoor je je kunt verbranden.

Wij verplichten onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. Wij willen onze reizigers vooraf beschermen voor de hoge kosten. Mocht je twijfelen of jij voldoende bent gedekt met jouw verzekering, kun je contact opnemen met Protections verzekeringen. Wij werken met hun samen en zij zijn gespecialiseerd in het type reizen die Yeti Jr. aanbiedt. Uiteraard kies je uiteindelijk zelf voor welke verzekeraar je kiest!

Voor een reis naar Nederland zijn er geen speciale vaccinaties benodigd. Meer informatie kun je vinden op: https://www.anwb.nl/vakantie/nederland/informatie/gezondheid vinden.

Reisdocumenten

Er is geen visumaanvraag nodig om naar Nederland te reizen. Het enige wat je nodig hebt is een geldig paspoort of een identiteitskaart. Heb je die niet? Dan kan je het beste even contact opnemen met een officiële instelling in jouw land van herkomst.  Meer informatie over het reizen naar het buitenland met een Belgische nationaliteit vind je hier.

Infrastructuur

Nederland heeft een goede infrastructuur. De wegen zijn van goede kwaliteit en er komen steeds meer nieuwe wegen bij. Daarnaast is het openbaar vervoer goed geregeld.

Tijdsverschil

Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil, het is in Nederland net zo laat als in België.

Elektriciteit

De elektriciteit in Nederland is vrijwel hetzelfde als in België, wat inhoudt dat je geen wereldstekkers nodig hebt. Nederland kent een voltage van 230.

Reistijd en klimaat

De reistijd naar de bestemming duurt vanaf Antwerpen zo’n 3 uur. Nederland heeft een gematigd zeeklimaat dat beïnvloed wordt door de Noordzee, in het westen van het land. Er valt gedurende het hele jaar neerslag, en zowel de zomers als winters zijn mild.

Kleding

Voor het reizen naar Nederland heeft Yeti Jr. een aantal tips:

  • De temperaturen kunnen per dag verschillen. Neem dus warme en luchtigere kleding mee.
  • De temperatuur gaat in de avond hard omlaag. Een warme trui is dan prettig.
  • Regenkleding en een paraplu raden we altijd aan.. voor het geval dat!

 

× Chat met ons! Available from 00:01 to 23:59