spanje-eenouder-vakantie

SPANJE

Het prachtige zuiden

Spanje is meer dan alleen zon, zee en strand. Het heeft een prachtige natuur, steden met een indrukwekkende geschiedenis en heerlijke restaurants. Ga samen met Yeti Jr. op deze ontdekkingsreis en leer Spanje op een andere manier kennen.

Spanje heeft meer dan 40 miljoen inwoners, verspreid over zowel het vaste land als de eilanden. Na de dood van Francisco Franco in 1975 ging de levensstandaard in Spanje flink vooruit. Hiervoor was het een van de minst ontwikkelde en armste landen ter wereld. Tegenwoordig streeft de bevolking naar een gelijke behandeling van mensen.

Spanje is niet voor niets een bekend vakantieland. De zomermaanden zijn altijd lekker warm en er zijn ontzettend veel plekken waar je kunt genieten van de zon. Kies voor een heerlijk tapasrestaurant, bestel wat sangria en dans de flamenco. We beloven dat het onvergetelijk wordt.

Yeti Jr. heeft een favoriete plek in dit land: de Pyreneeën. Even weg uit de drukte en weg van de kust: in de bergen vindt je pas echt avontuur. De Pyreneeën zijn de ‘natuurlijke’ grens tussen Spanje en Frankrijk en strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer. In de Pyreneeën gaan we lekker avontuurlijk bezig op jouw eigen niveau!

Bereikbaarheid

Met je GSM heb je in Spanje vrijwel overal bereik. Als je iemand in Spanje wilt bellen, zet je +34 voor het telefoonnummer. Wil je naar België bellen? Zet dan +32 voor het telefoonnummer.

Er zijn in Spanje voldoende Wi-Fi spots waar jij je foto’s kunt delen met je vrienden. Als je het perfecte plaatje wilt delen op social media, gebruik dan eens de hashtag #yetijr!

Cultuur

Elke regio in Spanje heeft wel zijn eigen cultuur, die eigenlijk altijd erg geliefd is bij toeristen. Als mensen denken aan de Spaanse cultuur, denken ze al gauw aan de welbekende siësta. Dit is een middagdutje die de Spanjaarden houden. Daarna gaat het leven gewoon weer door.

In Spanje is de lunch het belangrijkste maal van de dag. Pas rond een uur of 15:00 wordt er geluncht, en dan wel in drie gangen. Het avondeten gebeurt vaak pas na 21:00, waar de Spanjaarden veel tapas eten. De hapjes worden onderling gedeeld en de nadruk ligt op het samenzijn.

Een belangrijk deel van de cultuur is sport, en met name voetbal. Spanje kent veel bekende voetbalclubs, zoals FC Barcelona, Real Madrid CF, en nog veel meer. Maar, er zijn ook nog andere sporten populair in Spanje: dansen en muziek. De bekendste dansen zijn flamenco en paso doble en er wordt veel gitaar, accordeon en doedelzak gespeeld. Bijzonder hé?

Feestdagen en evenementen

1 januari
Año Nuevo (nieuwjaarsdag)

6 januari
Día de Reyes (drie koningen)

22 april
Viernes Santo (goede vrijdag)

1 mei
Día del Trabajo (dag van de arbeid)

15 augustus
Asunción de la Virgen (Maria hemelvaart)

12 oktober
Fiesta Nacional de España (nationale feestdag)

1 november
Fiesta de Todos los Santos (allerheiligen)

6 december
Día de la Constitución (dag van de grondwet)

8 december
La inmaculada (onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria)

25 december
Navidad (kerst)

Flora, fauna en natuurparken

Flora
Het noorden van Spanje bestaat uit loofbos en groene valleien. In deze gebieden zijn veel naaldbossen. Het zuiden van het land kenmerkt zich door de vele olijfbomen en appelboomgaarden. Wist je dat Spanje het enige land is in Europa waar bananen groeien?

Fauna
Er leven veel dieren in Spanje. Vogels, wolven, lynxen, bruine beren, wilde katten en de Spaanse steenbok. Veel van deze dieren worden beschermd, en dat maakt dat jagen in Spanje verboden is.

Nationale parken
Spanje heeft 14 nationale parken, waarvan 9 op het schiereiland zelf, 4 op de Canarische eilanden en één op de Balearen. Sierra Nevada is het grootste en misschien wel de bekendste. Hier vind je veel unieke dieren en planten.

Geldzaken

In Spanje kun je gewoon met de euro betalen. Er zijn veel geldautomaten te vinden, maar met een creditcard kun je ook betalen!

Gezondheid en vaccinaties

In Spanje is de medische zorg van goede kwaliteit. Wel moet je vaak contant betalen, dus zorg dat je dat bij je hebt. Neem van te voren even contact op met jouw ziekenfonds om dit te bespreken, zodat je weet of het vergoed wordt of niet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn voldoende apotheken in Spanje, maar wij raden het altijd aan om zelf ook wat medicijnen mee te brengen.

Wij verplichten onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. Wij willen onze reizigers vooraf beschermen voor de hoge kosten. Mocht je twijfelen of jij voldoende bent gedekt met jouw verzekering, kun je contact opnemen met Protections verzekeringen. Wij werken met hun samen en zij zijn gespecialiseerd in het type reizen die Yeti Jr. aanbiedt. Uiteraard kies je uiteindelijk zelf voor welke verzekeraar je kiest! Je hoeft geen speciale vaccinaties te halen voor een reis naar Spanje.

Overige tips:

 • Ga niet in de zon tussen 11:00 en 14:00. Smeer je goed in met zonnebrand en vraag van te voren advies op bij een apotheek voor de juiste factor.
 • Drink enkel water uit drinkflessen, of kook het water uit de kraan voor minimaal vijf minuten.
 • Eet geen onverpakt ijs, hier kunnen veel bacteriën inzitten. Hetzelfde geldt voor ijsklontjes, gebruik die liever niet.
 • Eet geen (half) rauw vlees of vis.
 • Draag beschermende kleding bij moerassige gebieden en zonsondergang (voor de muggen) en gebruik muggenspray.
 • Zwem niet in stilstaand of langzaam stromend water

Reisdocumenten

Voor je reis naar Spanje moet je in bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Heb je die niet? Informeer dan even bij een officiële instelling in jouw land van herkomst. Meer informatie over reisdocumenten vind je hier.

Infrastructuur

De wegen zijn goed onderhouden in Spanje. Het middelpunt van het land is Madrid en dit is ook het belangrijkste punt in het wegennet. Slechte en onverharde wegen komen eigenlijk alleen voor in afgelegen gebieden en natuurreservaten.

Tijdverschil

In Spanje is het net zo laat als in België. Er is dus geen tijdverschil

Elektriciteit

Spanje heeft dezelfde stopcontacten als België, wat betekent dat je geen wereldstekker nodig hebt. Spanje kent een voltage van 230.

Reistijd en klimaat

Met het vliegtuig ben je vanaf Brussel in 2 uur in het zonnige Spanje. Het noordwesten kent een zeeklimaat met veel regen, de rest van het land kent hete zomers. Sevilla is zelfs de warmste stad van heel Europa.

Kleding

Neem de juiste kleding mee naar jouw actieve groepsreis naar Spanje. Dit maakt je droomvakantie een stuk aangenamer. Yeti Jr. heeft voor deze bestemming een aantal kledingtips:

 • Neem vooral luchtige kleding mee. In Spanje is het erg warm in de zomer.
 • Een lange broek en shirts met lange mouwen zijn prettig tegen de muggen.
 • ‘s Avonds koelt het af. Voorkom dat je het koud krijgt en neem een trui of vest mee.
 • Wil je een kerk of ander religieus gebouw bezoeken? Gepaste kleding is dan vereist. Vrouwen dragen een rok of broek tot over de knie en bedekken hun armen. Mannen dragen een lange broek en bedekken hun ellebogen.
 • Waterschoenen met een stevige zool bieden bescherming tegen scherpe stenen en rotsen in het water.

Zomer 2020

COVID-19 heeft de wereld op z'n kop gezet, maar wij gaan niet bij de pakken neer zitten! Ben jij benieuwd welke plannen wij voor de zomer hebben? Of heb jij vragen over een van onze reizen?

 

Kom dan naar een van onze

online info sessies!

Taurus 3p green
× Chat met ons! Available from 00:01 to 23:59